Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 6 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Automatizace domácího mikropivovaru
Širůček, Pavel ; Matyáš, Pavel (oponent) ; Marada, Tomáš (vedoucí práce)
Práce pojednává o základech technologie výroby piva a surovinách pro výrobu piva potřebných, domácích mikropivovarech, základních postupech a principech užívaných v těchto pivovarech a jejich použití. Dále se věnuje konkrétnímu řešení zvoleného mikropivovaru, jeho návrhu, sestavení a automatizaci, včetně popisu řídícího softwaru. Zvolený mikropivovar je troj nádobový, k ohřevu je použit plynový hořák a přečerpávání zajišťuje čerpadlo. Jako řídící jednotka slouží programovatelný automat PLC LOGO!
Vestavěný systém pro řízení domácího pivovaru
Mimochodek, Vojtěch ; Jaroš, Jiří (oponent) ; Šimek, Václav (vedoucí práce)
Tato práce se zabývá automatickým měřením hustoty piva při fermentaci. Hlavním cílem je vytvořit elektronický hustoměr s webovým uživatelským rozhraním. Práce se skládá z části teoretické, ve které se věnuje historii piva, procesům výrobě piva a vybavení. Praktická část obsahuje návrh systému a implementaci. V závěru dokládá výsledky testování daného hustoměru, který byl předmětem bakalářské práce.
Vaření piva v domácích podmínkách
Potoček, Petr ; Skryja, Pavel (oponent) ; Kilkovský, Bohuslav (vedoucí práce)
Práce je zaměřena na proces vaření piva v domácích podmínkách, to znamená se základním vybavením, které je běžně dostupné. Úvodní část práce obsahuje seznámení s historií pivovarnictví, druhy piv, surovinami nutnými k výrobě piva a výrobní technologií vaření piva. V druhé části práce jsou porovnány dekokční a infuzní způsob vaření piva ze jména z pohledu energetické náročnosti a ekonomie. Závěrečná část je věnována zpracování dat a návrhu úpravy stávajícího procesu výroby piva na Fakultě strojního inženýrství VUT v Brně.
Vestavěný systém pro řízení domácího pivovaru
Mimochodek, Vojtěch ; Jaroš, Jiří (oponent) ; Šimek, Václav (vedoucí práce)
Tato práce se zabývá automatickým měřením hustoty piva při fermentaci. Hlavním cílem je vytvořit elektronický hustoměr s webovým uživatelským rozhraním. Práce se skládá z části teoretické, ve které se věnuje historii piva, procesům výrobě piva a vybavení. Praktická část obsahuje návrh systému a implementaci. V závěru dokládá výsledky testování daného hustoměru, který byl předmětem bakalářské práce.
Výroba sladu a piva v České republice, homebrewing a minipivovary
Stojanová, Veronika
Cílem této bakalářské práce je popis výroby sladu, jeho rozdělení včetně výroby piva v České republice. Součástí je popis hlavních surovin a jejich modifikace užití. Část práce je věnována domácímu vaření piva tzv. homebrewingu a minipivovarům. Jelikož v posledních letech vzrůstá počet minipivovarů tak rychlým tempem byla pozornost věnována hlavním aspektům vysokého zájmu veřejnosti o produkci minipivovarů a konzumaci piva v nich vyrobených. Byl proveden průzkum nabídky vybraných minipivovarů brněnského regionu. V rámci dotazníkového šetření bylo zjištěno, že hlavní důvod zvýšeného zájmu o výrobky minipivovarů ze strany veřejnosti spočívá v odlišnosti zde produkovaných piv. Tato odlišnost vychází z toho, že sládkové si zde mohou dovolit více experimentovat, což přispívá k vyšší diverzitě v nabídce a tvorbě různých piv, které mají šanci oslovit širší skupinu a to často i jen příležitostných konzumentů. Pestřejší nabídka umožňuje, že si zde každý najde své oblíbené pivo. Z těchto důvodů mají minipivovary své pevné místo v pivovarnickém průmyslu a to i přesto, že nemohou z hlediska množství vyrobeného piva a ceny konkurovat velkým pivovarům.
Automatizace domácího mikropivovaru
Širůček, Pavel ; Matyáš, Pavel (oponent) ; Marada, Tomáš (vedoucí práce)
Práce pojednává o základech technologie výroby piva a surovinách pro výrobu piva potřebných, domácích mikropivovarech, základních postupech a principech užívaných v těchto pivovarech a jejich použití. Dále se věnuje konkrétnímu řešení zvoleného mikropivovaru, jeho návrhu, sestavení a automatizaci, včetně popisu řídícího softwaru. Zvolený mikropivovar je troj nádobový, k ohřevu je použit plynový hořák a přečerpávání zajišťuje čerpadlo. Jako řídící jednotka slouží programovatelný automat PLC LOGO!

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.